Elindult a Törvénygyártók.hu honlap! Kattintson a részletekért!

2015. 04. 25.

A Törvénygyártók.hu célja annak vizsgálata, hogy a Magyar Parlament valódi szakmai- és vitafórumként funkcionál-e. Arra vagyunk kíváncsiak, hogy a 2006 óta eltelt parlamenti ciklusokban volt-e elég idejük a képviselőknek alaposan foglalkozniuk mindannyiunk életét alapvetően befolyásoló törvényekkel, vagy csupán egy törvénygyárrá változott az Országgyűlés.

Mire használható a Törvénygyártók.hu?

A Törvénygyártók.hu révén a 2006 óta elfogadott összes törvényjavaslat egy egyedülálló keresőrendszer segítségével kutathatóvá és elemezhetővé válik. Mindez lehetővé teszi annak tényszerű értékelését, hogy az országgyűlési képviselők számára elegendő idő áll-e rendelkezésre a törvényjavaslatok alapos áttekintésére és megvitatására a törvények elfogadása előtt. A 2006 óta elfogadott összes törvénynek készítettünk egy áttekinthető, látványos adatlapot, melynek révén bárki informálódhat egy törvény minden fontos részletéről, életútjáról, elfogadásának körülményeiről. 

A Törvénygyártók.hu törvénykeresője ide kattintva érhető el. 

 

Folyamatosan figyelemmel kísérjük és dokumentáljuk a jelenlegi ciklus során tárgyalt törvényjavaslatokat is, melyekről az érdeklődők egy riasztórendszerre való feliratkozással azonnal informálódhatnak.

Az új törvények benyújtásakor működésbe lépő riasztórendszer a főoldalon érhető el. 

 

Mindezek mellett elemzések és infógrafikák révén folyamatosan bemutatjuk a Gyurcsány-, a Bajnai-, valamint az Orbán-kormányok alatti törvényhozási gyakorlatot, rávilágítva az adott ciklus képviselői munkájának alaposságára vagy visszásságaira. 

A Törvénygyártók.hu infógrafikáit ide kattintva lehet megnézni. 

Vissza

Értesítést kérek